از نظر آماری، بین آلودگی حلوا ارده در شهرستانهای یزد واردکان، اختلاف معنا داری مشاهده نگردید، اما بین کارگاههای هر شهر، از نظر آلودگی، اختلاف معنیدار وجود نداشت. اگر چه رطوبت نسبی پایین و درصد بالای مواد قندی در حلوا ارده میتواند به عنوان عوامل ضد میکروبی تلقی شود، اما این قطعیت را در عدم امکان آلودگی این محصول فراهم نمی آورد و به ویژه حضور میکروارگانیسمهای پاتوژن و بیماریزا نظیر اشریشیاکلی میتواند بهعنوان یک خطر بهداشتی برای سلامت عمومی جامعه تلقی شود، لذا لازم است کنترل وضعیت میکروبیولوژی این محصول را مهم تلقی کرد